Απογευματινή Ζώνη

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα μέσω της οποίας τα παιδιά μαθαίνουν να σχεδιάζουν, να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις. Η εν λόγω δραστηριότητα καλύπτει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα από τις θετικές επιστήμες (STEM), και οι μαθητές αναπτύσσουν πολλές προσωπικές δεξιότητες σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μαθήματα  γίνονται στο  γήπεδο του σχολείου με τη χρήση του κατάλληλου προπονητικού εξοπλισμού.

Τα  παιδιά μέσω των μαθημάτων  καλλιεργούν τα παρακάτω :

  • Εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων / Εκμάθηση Τεχνικής
  • Ψυχαγωγία & αναψυχή των παιδιών μέσω παιδαγωγικών παιχνιδιών
  • Κοινωνικοποίηση των παιδιών / Διεξαγωγή φιλικών αγώνων

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τα μαθήματα  γίνονται σε συνεργαζόμενο χώρο με τη χρήση του κατάλληλου προπονητικού εξοπλισμού και έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Τα παιδιά μέσω των μαθημάτων  καλλιεργούν τα παρακάτω :

  • Εκμάθηση και βελτίωση Τεχνικής
  • Εξοικείωση με το νερό
  • Κοινωνικοποίηση των παιδιών

JUDO

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται στο γυμναστήριο του σχολείου μας.

Το Τζούντο αναπτύσσει την ευλυγισία, την ισορροπία, την μυϊκή δύναμη και αντοχή κάνοντας το σώμα δυνατό και υγιές, χτίζοντας παράλληλα τον χαρακτήρα μέσα από την πνευματική και ηθική πειθαρχία.

Η βασική αρχή του τζούντο είναι ότι όποιος και αν είναι ο στόχος πραγματοποιείται καλύτερα μέσω της κατά το μέγιστο αποτελεσματικής χρήσης του νου και του σώματος με τελικό στόχο την διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Επίσης καλλιεργείται η συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός και η πειθαρχία ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται σωστά τις έννοιες της νίκης και της ήττας.