Εκπαιδευτικό Κύτταρο


 

Πολιτισμός – Τέχνη & Παγκόσμιος πολίτης

Πολιτισμός – Τέχνη & Παγκόσμιος πολίτης


Οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις και οι Επισκέψεις αποτελούν πηγή, γνώσεων, εμπειριών, προώθησης φιλέρευνου πνεύματος και διεύρυνσης των πνευματικών οριζόντων των μαθητών μας. Αναντίρρητα ενισχύεται η έννοια του παγκόσμιου πολίτη, η διδασκαλία, η πνευματική ανάπτυξη, η δημιουργική έκφραση και εισάγεται η βιωματική μάθηση και γενικότερα επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίησή των μαθητών σε διάφορα θέματα.


Ανταγωνιστικό πνεύμα και ευρύτερη κουλτούρα

Ανταγωνιστικό πνεύμα και ευρύτερη κουλτούρα


Μέσα από τη συμμετοχή των μαθητών σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ενδυναμώνεται το ομαδικό πνεύμα και βρίσκουμε τη σωστή ισορροπία ενός υγιούς ανταγωνισμού ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Τέλος, μέσω της πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας, των γνώσεων, των τεχνικών εξελίξεων, των παραδόσεων, των εθίμων, των μορφών συμπεριφοράς  δημιουργούμε μια ευρύτερη κουλτούρα.


Κοινωνική ευαισθησία & ευθύνη

Κοινωνική ευαισθησία & ευθύνη


To σχολείο μας αγωνίζεται να έχει ένα θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα και να παρέχει υπεύθυνη ηγεσία σε όποιο τομέα δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζει συστηματικά ποικίλα προγράμματα όπως:

α) Περιβαλλοντικά

-

 • Χαρτιού
 • Μπαταριών Κινητών τηλεφώνων
 • Φυσιγγίων εκτυπωτών

 β) Κοινωνικά

Η στήριξη επισκέψεων μαθητών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικά Παντοπωλεία , όπου συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Αιμοδοσίας, που πραγματοποιείται μία φορά ετησίως στις εγκαταστάσεις με εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού.


Τεχνολογία

Τεχνολογία


ATHENS FESTIVAL

Εικονική πραγματικότητα - Πρόσθετα Μέλη


Λεκτικές δεξιότητες και αυτοαντίληψη

Λεκτικές δεξιότητες και αυτοαντίληψη


Η τέχνη με άλλη οπτική!

Η ομάδα εικαστικών της Β' γυμνασίου δημιούργησε αντίγραφα με πλαστελίνες των έργων "κραυγή "και" δωμάτιο " των Edvard Munch και του Van Gogh.

Συγχαρητήρια στους κινηματογραφιστές μας!

Στον Μυστρά οι βραβευμένοι μας μαθητές που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τις προεπαναστατικές προσωπικότητες του 1821. Εκπαιδευτική εκδρομή στον Μυστρά και στην Μονεμβάσια πραγματοποίησαν οι βραβευμένοι μαθητές της Γ΄ τάξεως του Γυμνασίου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής βίντεο, διαρκείας έως έξι λεπτών, με θέμα τις προεπαναστατικές μορφές του Απελευθερωτικού Αγώνος του Γένους κατά την περίοδο του 1821.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε στους:Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, Ρήγα Φεραίο και Ιωάννη Δασκαλογιάννη.Το σχολείο μας διέπρεψε δημιουργώντας ένα καινοτόμο βίντεο αφιερωμένο στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία. Οι μαθητές, οι συνοδοί-Καθηγητές , ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Νικόλαος Παπαθανασόπουλος και ο Γραμματέας της ΕιδικήςΣυνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, επισκέφθηκαν το ιστορικό Δεσποτάτο του Μυστρά. Στη συνέχεια, τα μέλη της εκπαιδευτικής εκδρομής, είχαν την ευκαιρία της συναντήσεως με τον οικείο Ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιο, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο οποίος τους υποδέχθηκε με αναστάσιμες ευχές, τους απηύθυνε λόγους παραινέσεως και επαίνου για τη συμμετοχή και την διάκρισή τους στον διαγωνισμό και τους προσέφερε αναμνηστικά ενθύμια. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Σταμάτιος Κριμιζής

Ο άνθρωπος που "έχει φτάσει" σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στο σχολείο μας. Ο Σταμάτιος Κριμιζής πραγματοποίησε διάλεξη στους μαθητές μας με θέμα "Πως βίωσα τα διαστημικά ταξίδια". Ολοκληρώνοντας μας απέδειξε ότι η Ελλάδα μπορεί -αν θέλει- να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες επιστημονικές κατακτήσεις.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας για τις διακρίσεις τους στον Λογοτεχνικό Μαθητικό διαγωνισμό του Μορφωτικού Ιδρύματος Δήμου Πετρούπολης. Ο διαγωνισμός τελείται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της UNESCO. Το σχολείο μας απέσπασε 5 διακρίσεις!

Ομάδα πολιτισμού της Γ' γυμνασίου

Η ομάδα πολιτισμού της Γ' γυμνασίου στην πρώτη έκθεση δημοσίων γλυπτών του ζωγράφου Γιώργου Ζογγολόπουλου (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)! Η μοναδικότητα των έργων του Ζογγολόπουλου έγκειται κυρίως στην εντύπωση που δημιουργεί στον θεατή ότι δημιουργήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο βρίσκονται. Υπάρχει μέσα σε αυτά τα έργα το μάτι του αρχιτέκτονα, που αξιολογεί το περιβάλλον προκειμένου να επιτευχθεί η αρμονία ανάμεσα σε αυτό και το έργο,κανένα να μην υπερισχύει του άλλου. Είναι η στιγμή που το βλέμμα του περαστικού αγκιστρώνεται από μια ανάσα αρμονίας, καλαισθησίας και λυρισμού μέσα στο τσιμεντένιο τοπίο.

Συγχαρητήρια στον μαθητή της Β' γυμνασίου , Χρήστο Πιερρουτσάκο!

Ανέβασε το σχολείο μας στην τρίτη θέση του βάθρου στους ρητορικούς αγώνες ως πρώτος ομιλητής της ομάδας που εκπροσωπούσε.Επίσης, κατέλαβε την 6η θέση στο ατομικό αγώνισμα του καλύτερου ομιλητή με 154 βαθμούς! Συγχαρητήρια αξίζουν και στην υπόλοιπη ρητορική ομάδα για την προσπάθεια!

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Ομοσπονδίας καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (CEO-FIPF) - ConcoursHaïkus FIPF Haïku

μια ιαπωνική ποιητική μορφή που μας επιτρέπει να εκφράσουμε συναισθήματα, σκέψεις και το πέρασμα του χρόνου... Τοhaïku αποτελείται από συνολικά 17 συλλαβές (σε τρεις ομάδες των 5, 7, 5 συλλαβών αντίστοιχα) και χρησιμοποιείται για να προκαλέσει το θαυμασμό ή την έκπληξη στους αναγνώστες. Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο της φύσης, η έκφραση ενός συναισθήματος (έμμεσο κατ’αναλογία), ενός καθημερινού στιγμιαίου στοιχείου που αποκαλύπτει εικόνες, ή ακόμη μιας σταθερής μνήμης, βασισμένης σε μια από τις αισθήσεις.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές της β’ γυμνασίου, Μαριάννα Βασιλείου και Μαρία Γκίκα, οι οποίες κατέκτησαν την δεύτερη θέση στην κατηγορία τους σε εθνικό επίπεδο.Επίσης να συγχαρούμε και τους μαθητές μας από τη β’και γ’ γυμνασίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την προσπάθειά τους στην παραγωγή ποιητικού-λογοτεχνικού κειμένου.

 • CatégorieB
 • Soirée en pleinelune
 • Tout se repose
 • L’amour ne se repose jamais
 • VASILEIOU Marianna
 • Les paroles d’amour
 • Des oiseaux qui chantentpetits
 • Ils me rendentjalouse
 • GIKA Maria

H δημοσιογραφική ομάδα στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής(ΣΑΝ).

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Στρατιωτικής σχολής που εδρεύει στον Καρέα. Τελος έμαθαν για τα μυστικά του συγκεκριμένου επαγγέλματος και για τον τρόπο στρατιωτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Εορτασμός ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Διάλεξη στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου για την πορεία της Ελληνικής Γλώσσας από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα. Επίσης, την Παρασκευή 8/2 πραγματοποιήθηκε γλωσσολογικη έρευνα από τους μαθητές της Α' Λυκείου στο πλαίσιο της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής θεματογραφίας.

Επίσκεψη του τμήματος Γαλλικών στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Συνάντηση με τον πρέσβη Christophe Chantepy και απονομή ευχαριστήριας πλακέτας από τον διευθυντή του σχολείου Ζαγοριανάκο Φώτη. Τέλος, περιήγηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο και συμμετοχή στα διάφορα δρώμενα.

Τηλεδιάσκεψη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποίησαν συνομιλία μέσω skype με τους Φοιτητές του Παιδαγωγικού τμήματος Δυτ. Μακεδονίας και συμμετείχαν σε ένα μαγικό παιχνίδι στρατηγικών γλωσσικής εκμάθησης. Στη συνέχεια η δημοσιογραφική ομάδα πήρε συνέντευξη από τους εν δυνάμει δασκάλους για τις εώς τώρα ακαδημαϊκές τους εμπειρίες! Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Ε. Γρίβα για την εξαιρετική συνεργασία.